Fånga publiken med ett filmklipp

storyboard

En av de saker jag tror lockar människor till att fastna och bli intresserade för ett kulturprojekt är att se ett filmklipp om det. Filmen behöver inte vara lång, eller kännas dyr för att locka människor, utan bildmediet i sig är så pass starkt. Det verkar som att vi människor fortfarande hajar till så fort det är rörlig bild och ljud som talar till oss, knäppt men roligt. Tv:n kom på 1930-talet men vi har fortfarande inte tröttnat på bild plus ljud. Det går bara rakt in i hjärnans gilla-zon.

Tänk vad mycket roligare detta blogginlägget skulle ha blivit om det även fanns med en liten film, till exempel. Nu får ni nöja er med ett tips på några andra som använder just ett filmklipp för att locka sin crowd. De här filmmakarna från USA försöker samla in pengar till sin nya film “The harder they fall” på Kickstarter.  Kolla in och bli inspirerade!

/Frida