Crowdculturehäng

I gårkväll bjöd vi på kontoret in vänner, bekanta och personer som vi tycker gör spännande projekt inom kulturområdet, till en middag och häng. Några av dem som dök upp var Guleed Mohamed från  Love Tensta, Johanna Tysk, Art Director och designer i egna firman Tyskie World (även hon involverad i Love Tensta), Ruben Lopez, skådis och aktiv i Scenkonst Z, och cirkusartisten och dansaren Olle Strandberg som bland mycket annat har skrivit och regisserat Cirkus Cirkörs senaste föreställning Undermän (för övrigt med en pitch som vågar vara personlig, humoristisk och medryckande, kolla in den).

Under middagen förklarade vi lite mer kring hur Crowdculture funkar och vad vi på Fabel har för tankar och visioner med projektet. Diskussionerna som uppstod handlade om kulturbegreppet, “vad är bra kultur”, vem har i dag makten över det begreppet, vad vi ska göra för att skapa en mer inkluderande och icke-elitistisk kultur och vad det innebär att som kreatör även tänka på sitt verk som en produkt.

Middagen gav oss mycket nya tankar och idéer och förhoppningsvis kommer ni få se några av de hitbjudna kreatörerna lägga upp spännande projekt på crowdculture.se nästa år.  Vi på Fabel kommer löpande hålla i sådana här crowdculturemiddagar och vill ni komma är det bara att höra av sig till oss!

Pepp!

/Frida