Valköping- populärt spel om kommunpolitik

valkoping-1

Spelet om Valköping är ett brädspel som Fabel Kommunikation har tagit fram till Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Spelets syfte är att på ett lättillgängligt och roligt sätt lära högstadie-elever mer om kommunpolitik.

Spelet om Valköping visades första gången på Bokmässan i Göteborg 2009. Då var det inte i brädspelsstorlek utan i en mycket större version. Efter det kläcktes den briljanta idén att spelet även borde finnas i brädspelsstorlek, så att elever runt om i Sverige faktiskt skulle kunna spela spelet. Sagt och gjort. Sedan 2010 har sammanlagt 13 000 exemplar av Spelet om Valköping blivit beställda och 8000 har levererats ut till skolor i hela Sverige. Den främsta målgruppen har varit högstadieskolor. Om alla elever som har fått tillgång till spelet har spelat minst en gång betyder det 48 000 elever.