Han digitaliserar finlands kulturarv med hjälp av spelmekanik & tiotusentals frivilliga

 

 

Välkommen att träffa Ville Miettinen i Stockholm 17/3

Som VD och grundare av Microtask, ett företag kommersialiserar teknik för att distribuera digital arbetskraft, besöker Ville Miettinen Truly Yours för att berätta om projektet Digitalkoot – ett samarbetsprojekt mellan Nationalbiblioteket i Finland och Microtask för att digitalisera det finska kulturarvet med hjälp av spelmekanik och tiotusentals frivilliga.

Ville Miettinen har en gedigen bakgrund inom datorgrafik, och var en av grundarna avHybrid Graphics – ett  sant frontlöparföretag inom realtids-3D-grafik när det först begav sig. Idag är han en seriell entreprenör från Finland som utvecklat sitt fokus mot crowdsourcing, cloud labor och omvälvande teknik som förändrar människors sätt att arbeta över hela världen.

Konferensen Truly Yours – methods for participation undersöker, kritiserar och testar hur delningskultur, crowd sourcing och deltagande förändrar villkoren på marknaden, i samhället och i det offentliga rummet.

Konferensen Truly Yours äger rum torsdag 17/3  Södra Teatern i Stockholm.

Välkommen att ta del av mer information och boka din biljett!