Vinnande workshop på Campus Telge

 

Igår invigdes Drivhuset i Södertälje. Fabel var inbjudna för att hålla en workshop med ett 60-tal studenter på Campus Telge på temat innovation. Studentern fick i grupper om 5 med hjälp av Fabels lekfulla mötesmetod Kalejdo – en kortlek som stöder ett perspektiverat och kreativt samtal – under 60 minuter arbeta med att ta fram en innovativ idé som lösning på det fiktiva problemet;Hur ska Scania öka värdet på sina lastbilar med hjälp av en IT-innovation?

Det vinnande teamet tog fram konceptetGreen Raiders och belönades med 10 000:- från Södertälje kommun. Konceptet byggde en social community för chaufförer av Scanias lastbilar i hela världen där deras körstil och bensinförbrukning registrerade för att uppmuntra till en grönare körstil. I vinstkriterierna vägdes även gruppens arbetsprocess, presentation och hänsyn till slutanvändaren in. Nu hoppas gruppen på att inom kort få möjlighet att presentera konceptet på Scanias huvudkontor.

Stort grattis från oss på Fabel!