Spännande om 360′ produktion på Nordic Game

 

I veckan genomförs konferensen Nordic Game i Malmö och Köpenhamn. Mässan som bjuder in spelutvecklare, teoretiker och branschföreträdare arrangeras årligen av The Nordic Game Program. Fabel inbjöds som gäster på onsdagens heldagsseminarium “Nordic cross-media co-operation” som fokuserade på definitioner och arbetssätt av och inom ett expanderande arbetsfält särskilt rörande produktioner för barn. En av de kanske både öppnaste men därmed också mest inbjudande definitioner av området formulerades av danske Lars Christiansen från Copenhagen Bombay; “Working with cross-media is creating different access point to the same story universe”. Karin Ryding från Ozma Speldesign återkommer till vikten av att se bortom genredifinitioner och fokusera på användarupplevelsen både i konceptutformningen, men också i kommuniktaion med politiker och finansiärer. Eller som Jakob Högel från New Danish Screen formulerar; “Don’t say -Look here, we made a game and then there is a website too, but – Look here, we made a 360′ production!”

Mer om konferensen på www.nordicgame.com eller på Twitter under #ng10